Uuno tässä hei!

Uuno tässä hei!

Olen lempeä ja leikkisä, Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:ssä työhöni soveltuvuustestattu kultainennoutaja. Asun Tampereella omistajani Anun kanssa, ja olen innolla mukana yhteisissä työtehtävissä ja harrastuksissamme.

Olen ihmisystävällinen, energinen ja nopeasti oppiva noutaja, mutta pystyn myös rauhoittumaan ja olemaan pitkäjännitteinen aina tarvittaessa.

Anulla ja minulla on arjessa paljon touhua – vedämme esimerkiksi Uuno-kerhoja Pirkanmaan alakouluissa ja teemme yhdessä eläinavusteista valmennusta.

Työskentelemme myös nuorten ja nuorten aikuisten kanssa tukien ja auttaen heitä arjen sosiaalisissa tilanteissaja kohtaamisissa. Minusta on hienoa seistä vierellä ja nähdä, kun nuoren itseluottamus ja usko omaan toimintaan ja tekemiseen kasvaa kerta kerralta!

Ja jos usko meinaa joskus horjua, tuuppaan nuorta kevyesti kirsullani, vilkaisen hänen kasvojaan ja kerron silmilläni: Hei, sä osaat tän kyllä!

Harrastava koululainen -hankkeeseen kuuluvat Uuno-kerhot ovat nimensä mukaisesti minun kerhojani! Kerhot on suunnattu pienille 1-4-luokkalaisille koululaisille ja vaativan erityisen tuen lapsille.

Teemme kerhoissa kaikkea kivaa: lapset saavat opetella rauhoittumista ja läheisyyttä silittelemällä, harjaamalla turkkiani tai makoilemalla vieressäni, tai sitten voimme leikkiä tai ulkoilla yhdessä.

Minun kanssani touhuaminen tuo lapsille turvaa, rauhoittaa ja kehittää heidän tunne- ja vuorovaikutustaitojaan – esimerkiksi empaattisuutta, lempeää vuorovaikutusta ja toisten huomioimista. He voivat kertoa minulle salaisuutensa tai mieltä painavat asiat, sillä olen varmastikin maailman paras kuuntelija. Olen luvannut lapsille, että en kerro heidän salaisuuksiaan kenellekään, mutta Anu muistuttaa heitä usein siitä, että asiat ratkeavat usein parhain päin, kun ne uskaltaa kertoa myös jollekin aikuiselle.

Olen suorittanut Koirat kuntoutus- ja kasvatustyössä ry:n soveltuvuuskokeen hyväksytysti vuonna 2021 ja saan käyttää virallista työkoiran huivia. Kun saan työhuivin kaulaani, on se päivän paras hetki 🐾

Vitsi tää on niin kivaa! Tehdään joskus uudelleen!

iloitsi lapsi, kun Touho-ponia yhdessä esteradalla taluteltiin

Vitsi tää on niin kivaa!

hihkui kehitysvammainen asiakas, kun tallilla yhdessä kahvia keiteltiin

Minä kyllä tykkään tuosta Uunosta!

Uuno-kerholainen Lempoisten koululla

Minä kyllä tykkään tuosta Uunosta!

Uuno-kerholainen Lempoisten koululla

Kerhopäivät ovat olleet viikon kohokohta, jota on odotettu. On ollut turvallinen olo. Uuno tuntuu auttavan olemaan rohkeampi ja rennompi.

Uuno-kerholaisen vanhempi